joi, 29 martie 2012

Cum alegem covorul in casa?

covor living

Covorul pentru locuinta trebuie ales cu grija deoarece trebuie sa se integreze perfect in conceptia numita acasa. De aceea este recomandat sa avem in vedere anumite aspecte cand alegem covorul.

In primul rand sa nu uitam ca orice covor am alege acesta va fi una din piesele dominante ale incaperii influentand atmosfera si stilul acestuia prin culoare, textura si model. Cand decoram/redecoram cel mai important lucru este sa avem o imagine clara asupra locului, dimensiunii si functionalitatii covorului.

Covorul nu este un accesoriu ocazional, iar unul de calitate ce ne poate servi decenii necesita o investitie considerabila. Avand in vedere ca nu-l vom schimba in fiecare an merita investit putin efort si timp in alegerea acestuia.

 Urmatoarea lista de intrebari va poate fi de mare folos:

In ce incapere vom folosi covorul?


Daca e linving sau dormitor, covrul trebuie sa fie in armonie cu mobilierul existent, sa fie comod, placut si sa creeze o atmosfera calduroasa si primitoare. In dormitor in special cum se circula si descult este recomandat sa avem un covor calduros peste parchetul sau podeaua rece.

In camera copilului covorul trebuie sa fie rezistent, usor de intretinut si neaparat natural pentru  a nu afecta sanatatea copilului cu substante organice volatile (VOC) emise de tesaturile sintetice.

Pe coridoare si scari sunt recomandate covoare sau traverse antiderapante si antistatice facute la dimensiune sau mochete antistatice montate profesionist.

In incaperi cu umiditate mare cum ar fi baia, bucataria sau terasa sunt recomandate tesaturi hidrofuge ce rezista la apa .

Mocheta sau covor?


Daca alegem mocheta trebuie avut in vedere ca datorita suprafetei mai mari este imperios necesar ca acesta sa fie unul antistatic pentru a nu retine praful. In cazul materialelor sintetice de asemenea trebuie avut in vedere ca suprafata marita creste si emisiile de substante organice volatile (VOC) in incapere. Din tesaturile naturale cel mai la indemana este sisalul datorita proprietatii antistatice si usurintei cu care poate fi curatat.

Daca in schimb alegem covorul optiunile sunt tehnic nelimitate.


Dimensiuni standard sau la comanda?


Daca covorul ales trebuie sa acopere doar o pata in mijlocul incaperii putem alege si dimensiuni standard. Daca insa e tot ce gasim e prea lung sau prea scurt nu merita sa facem compromisuri in privinta acestuia, mai bine alegem unul croit la dimensiune.
Daca arhitectura camerei este una mai speciala, sau daca dimensiunea exacta a covorului este vitala atunci nu poate fi vorba decat de covoarele facute la comanda.


Din ce material sa fie covorul?


Cea mai importanta decizie este in privinta naturii tesaturii natural sau sintetic. Tesaturile sintetice au mai multe dezavantaje decat avantaje, iar cele facute din sisal, iarba de mare, lana, cocos sau hartie sunt cel putin la fel de rezistente si usor de intretinut pe langa faptul ca sunt mult mai sanatoase.


Cat investim in covor?


Un covor ieftin poate fi cumparat in cazul in care stim ca il vom schimba in scurt timp, deoarece urmeaza sa ne mutam sau sa renovam. De asemenea in incaperile rar folosite putem alege un covor ieftin daca acesta satisface cerintele de functionalitate chiar daca nu e estetic.

In incaperile frecventate zilnic - living, dormitor, camera copiilor, bucatarie - trebuie ales materiale de calitate. Un covor de calitate poate parea o investitie costisitoare la inceput insa daca avem in vedere durata de viata mai mare este de fapt o investitie mult mai avantajoasa fata de unul care se uzeaza repede si trebuie scimbat dupa un an, doi.
Sa nu uitam covorul este o investitie pe termen lung, il folosim mai mult decat masina, asa ca merita sa investim intr-unul de calitate pentru a ne bucura mai mult timp de el.


Unde cumparam covorul?


O solutie la indemana tutror este deplasarea la un magazin de amenajari sau un showroom de mobila. Daca vrem sa scapam repede de aceasta sarcina si ne multumim cu ce gasim aici atunci problema e ca si rezolvata.

Daca in schim acordam mai multa atentie amenajarii locuintei, sau avem o viziune asupra cum am vrea sa arate atunci merita cautati comerciantii mici ce ofera servicii personalizate nu doar produse gata facute. Avantajul cumpararii de la astfel de comercianti este multiplu:

  • consultanta si sfaturi personalizate
  • posibilitatea de a alege din sute de culori si modele de tesaturi
  • covor facut la dimensiune chiar si dupa sablon sau masuratori efectuate la fata locului
  • posibilitatea de a compara mostra cu mobila, parchetul sau alte elemente din incapere

Cat de importante sunt masuratorile realizate la fata locului?


Cand comandam un covor la dimensiuni speciale este important sa solicitam efectuarea masuratorii la fata locului si o oferta de pret in concordanta cu acesta. Avantajul masuratorilor efectuate la fata locului este ca specialistul poate vedea incaperea, si poate oferi solutii potrivite nevoilor clientului.
In functie de comanda, locatie si comerciant masuratorile efectuate la fata locului pot fi oferite gratuit sau contra cost. Este important sa ne informam in prealabil in aceasta privinta.


Ce cantitate cumparam?


Aceasta intrebare apare in special in cazul mochetelor si a traverselor montate pe scari. Daca montajul este efectuat de un profesionist trebuie sa-i solicitam sa aiba in vedere o rezerva de 1-2mp ce poate fi utilizata ulterior. Daca montam singuri trebuie solicitat cu 10-15% mai mult material fata de suprafata masurata pentru suprafete  dreptunghiulare iar in cazul scarilor si a suprafetelor cu multe colturi este bine sa avem in vedere pierderi chiar mai mari.

luni, 26 martie 2012

Este covorul facut la dimensiune mai scump?

Sunt cazuri cand da e mai scump. Insa noi la naturfloor ne straduim sa facem accesibile tuturor aceste covoare pentru ca orice client sa poata alege materialul, culoarea, dimensiunea si bordura. Un astfel de covor nu este deloc inaccesibil, putand concura oricand cu covoarele standard de aceeasi calitate ce se gasesc in cele mai multe magazine si showroom-uri de mobila sau design interior.
Cum e posibil? Cum putem oferi covoarele la dimensiunea clientului la preturi comparabile cu cele de dimensiuni standard?

  • In primul rand avem adaos mai mic decat majoritatea distribuitorilor. Acest lucru este posibil datorita faptului ca nu intretinem un showroom costisitor cu angajati sau magazine in orase mari sau capitala. In schimb venim la client cu mostrare in Bucuresti si Cluj sau chiar si alte localitati la cerere. 
  • In al doilea rand colaboram direct cu producatorii fiind distribuitori unici ai Apaeb, DMI, Mellau sau Tasibel. Astfel covoarele nu trec prin mai multe companii de la importator la distribuitor si la comerciant ci ajung direct la clientii nostri avand costuri de distributie mult reduse fata de cele vandute prin comertul traditional. 
  • In al treilea rand cautam tot timpul produse naturale de calitate la preturi accesibile pentru a putea oferi covoarele facute la dimensiune la preturi competitive. Inafara de asta ofertele noastre sunt intotdeauna la zi incercand sa oferim cele mai bune optiuni clientilor nostri.
  • Si nu in ultimul rand in oferta nostra variata oricine poate gasi combinatia potrivita pentru bugetul si nevoile sale. Cel mai ieftin sortiment fiind de la 90 lei  dar si sortimentatia mai scumpa beneficiind deseori de reduceri substantiale.

joi, 22 martie 2012

Dimensiuni standard sau la comanda?


covor rotund
Covor rotund
Covoarele la dimensiuni standard sunt usor de cumparat, doar intra clientul in magazin alege o dimensiune apropiata necesitatilor, plateste si pleaca.
Dar oare merita sa alegeti covorul astfel? Gandindu-va la cati ani il veti folosi si cati ani il veti privi zilnic in casa sau birou. Covoarele la dimensiuni standard extrem de rar se potrivesc in incapere. Atat latimea cat si lungimea doar prin sansa se nimeresc sa fie exacte, iar daca vreti sa le ajustati gasiti dificil solutii profesionale. Fiind nevoiti sa cautati firme, ateliere specializate pentru asa ceva.
Covor alungit
Covorul este pentru podea precum imbracamintea pentru om, daca nu i se potriveste va arata la fel de prost ca o haina cu doua trei numere mai mari sau mai mici. Un covor facut la dimensiune in schimb se potriviste ca o haina facuta la comanda, acopera unde trebuie si ajunge exact pana unde e nevoie.

Deorece un covor este o investitie de durata, il folosim mai mult decat o masina sau o haina, merita sa ne documentam si sa asteptam cateva zile sau saptamani pentru a avea unul facut dupa preferintele si necesitatile noastre. Covoarele la dimensiune pot fi facute dupa cele mai traznite incaperi cu curburi sau decupaje, ocolind  un stalpi sau horn sau dimpotriva alungit fiind catre o intrare intr-o alta incapere.


Traversa

Traversele de asemenea se gasesc la latimi standard si bordurarea din fabrica rareori seamana cu cel oferit de putinele magazine care nu doar le taie la lungimea dorita. Facute la comanda avem garantia latimii potrivite si bordurarii uniforme.

Pe langa toate acestea covoarele la comanda au avantajul alegerii atat a materialului cat si a bordurii independent astfel putem concepe designul covorului chiar noi. Iar materialul de bordura pe langa cel oferit de noi poate fi si unul adus de client, pot fi aplicate diferite modele de bordurare cu combinatii de culori si materiale, posibilitatile fiind practic nelimitate. 

Pentru cei care au retineri legat de pretul covoarelor la comanda va recomandam urmatorul articol Este covorul facut la dimensiune mai scump?

luni, 19 martie 2012

Covor natural sau sintetic?



Nu este niciun secret faptul ca la naturfloor recomandam exclusiv covoarele naturale. Dar nu pentru ca asta vindem noi, ci pentru ca credem in materialele naturale si ca acestea sunt cele mai potrivite pentru orice birou sau casa.

Se spune ca covoarele sintetice sunt mai rezistente, insa  cu avansul tehnologic curent acest argument este depasit de mult. Covoarele de sial, cocos, lana sau chiar hartie si iarba de mare pot rezista zeci de ani in casa fara doar si poate. Am intalnit clienti care au schimbat dupa 40 de ani un covor tesut din fibre naturale. Secretul consta in densitatea teasturii deoarece pot fi diferente semnificative chiar si intre doua tesaturi din fibre naturale. Tesaturile comercializate de noi sunt alese astfel incat sa corespunda cerintelor de durata de viata cat mai mare.

Un alt argument adus in favoarea covoareor sintetice este usurinta cu care se pot curata. E drept covoarele naturale nu pot fi duse la curatatorie si turnate pe ele chimicale din belsug insa in zilele nostre exista solutii de curatenie mult mai blande si mai eficiente de atat ce pot fi folosite si acasa. Pe langa faptul ca dupa fiecare spalare raman substante nocive garla in tesatura covorului acestea sunt emanate in incapere de-a lungul a catorva luni iar noi si copii nostri le inhalam zi de zi. In opinia noastra este mult mai simplu sa avem putina grija de covor si sa curatam petele cand sunt proaspete cu solutii naturale si eficiente.

Tesaturile naturale au nenumarate avantaje fara tratamente chimice cum ar fi

  • reglarea umiditatii din incapere, materilale fiind capabile sa absoarba si sa desoarba apa in  functie de umiditatea din incapere
  • lana densa si iarba de mare sunt rezistente la pete datorita proprietatii hidrofuge a fibrelor din ce sunt tesute
  • cocosul n-are pereche la intemperii, rezista la ploaie, apa baltita, noroi si soare fiind cea mai buna solutie la aplicatii exterioare sau langa bazine de innot
  • sisalul este antistatic, extrem de rezistent si datorita tesaturii dense extrem de usor de intretinut
Putini stiu ca la baza materialelor sintetice sta titeiul iar pentru a le obtine sunt tratate cu diverse chimicale ce emit compusi organici volatili (VOC) de-a lungul intregii vieti ai produsului. Cu cat e mai mare suprafata acoperita cu atat e mai mare cantitatea de compusi orgaici volatili emisi in incapere. In comparatie cu acesta sisalul provine ditr-un soi de cactus, lana de la un animal de ferma, cocosul de pe un fruct, iarba de mare dintr-o alga, si hartia din material lemnos si au zero emisii. Materialele naturale prin urmare nu provoaca alergii si sunt ideale pentru persoane sensibile sau alergice. Ce material ati prefera in casa dumneavoastra, sau pe ce preferati sa invete copilul sa mearga de-a busilea, catelul, pisica sa se joace cat e ziua de lunga, etc?


miercuri, 14 martie 2012

Cum alegem covorul ?

covor sisal facut la dimensiune
Cand vrem sa cumparam un covor nou merita sa analizam bine inainte cum vrem sa arate, unde trebuie sa incapa si alte aspecte. Nu de alta dar ne vom uita la el cel mai probabil  ani buni si e de preferat sa ne incante si sa ne multumeasca cum arata.
Mai jos va prezentam cateva aspecte ce merita avute in vedere la cumpararea unui covor:

  • daca vrem covor prefabricat sau facut la dimensiune
  • ce e mai bun pentru noi un covor sintetic sau unul natural
  • ce aspecte trebuie avute in vedere daca cautam covor pentru birou 
  • ce covoare se pun in casa
  • daca vrem mocheta ce anume trebuie sa avem in vedere
  • de ce sa punem mocheta pe scari si ce tip de material este cel mai indicat pe scari
  • care sunt cele mai importante proprietati ale tesaturilor naturale 
Si evident asteptam aici si sugestiile voastre