luni, 19 martie 2012

Covor natural sau sintetic?



Nu este niciun secret faptul ca la naturfloor recomandam exclusiv covoarele naturale. Dar nu pentru ca asta vindem noi, ci pentru ca credem in materialele naturale si ca acestea sunt cele mai potrivite pentru orice birou sau casa.

Se spune ca covoarele sintetice sunt mai rezistente, insa  cu avansul tehnologic curent acest argument este depasit de mult. Covoarele de sial, cocos, lana sau chiar hartie si iarba de mare pot rezista zeci de ani in casa fara doar si poate. Am intalnit clienti care au schimbat dupa 40 de ani un covor tesut din fibre naturale. Secretul consta in densitatea teasturii deoarece pot fi diferente semnificative chiar si intre doua tesaturi din fibre naturale. Tesaturile comercializate de noi sunt alese astfel incat sa corespunda cerintelor de durata de viata cat mai mare.

Un alt argument adus in favoarea covoareor sintetice este usurinta cu care se pot curata. E drept covoarele naturale nu pot fi duse la curatatorie si turnate pe ele chimicale din belsug insa in zilele nostre exista solutii de curatenie mult mai blande si mai eficiente de atat ce pot fi folosite si acasa. Pe langa faptul ca dupa fiecare spalare raman substante nocive garla in tesatura covorului acestea sunt emanate in incapere de-a lungul a catorva luni iar noi si copii nostri le inhalam zi de zi. In opinia noastra este mult mai simplu sa avem putina grija de covor si sa curatam petele cand sunt proaspete cu solutii naturale si eficiente.

Tesaturile naturale au nenumarate avantaje fara tratamente chimice cum ar fi

  • reglarea umiditatii din incapere, materilale fiind capabile sa absoarba si sa desoarba apa in  functie de umiditatea din incapere
  • lana densa si iarba de mare sunt rezistente la pete datorita proprietatii hidrofuge a fibrelor din ce sunt tesute
  • cocosul n-are pereche la intemperii, rezista la ploaie, apa baltita, noroi si soare fiind cea mai buna solutie la aplicatii exterioare sau langa bazine de innot
  • sisalul este antistatic, extrem de rezistent si datorita tesaturii dense extrem de usor de intretinut
Putini stiu ca la baza materialelor sintetice sta titeiul iar pentru a le obtine sunt tratate cu diverse chimicale ce emit compusi organici volatili (VOC) de-a lungul intregii vieti ai produsului. Cu cat e mai mare suprafata acoperita cu atat e mai mare cantitatea de compusi orgaici volatili emisi in incapere. In comparatie cu acesta sisalul provine ditr-un soi de cactus, lana de la un animal de ferma, cocosul de pe un fruct, iarba de mare dintr-o alga, si hartia din material lemnos si au zero emisii. Materialele naturale prin urmare nu provoaca alergii si sunt ideale pentru persoane sensibile sau alergice. Ce material ati prefera in casa dumneavoastra, sau pe ce preferati sa invete copilul sa mearga de-a busilea, catelul, pisica sa se joace cat e ziua de lunga, etc?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu